Д-р Радосвета Филипова: Засега няма как да има избор на ваксина навсякъде

Имунизацията ще се провежда с препарат на "Пфайзер", заяви секретарят на Националния ваксинационен щаб

Здраве
10:12 - 23 Април 2021
2927
Д-р Радосвета Филипова: Засега няма как да има избор на ваксина навсякъде

От 30 април до 10 май ще бъдат отворени зелени коридори за ваксинация. Единственото, което хората трябва да направят, за да не стане лутане и да не си изхабят нервите по време на празниците, е да проверят кои пунктове ще работят с какво работно време. Това заяви пред БНТ д-р Радосвета Филипова, секретар на Националния ваксинационен щаб.

"Имайте предвид че все пак празниците са дълъг период. Хората вече са изморени и няма да работят всички обявени в заповедта на министъра на пунктове. Това ще стане на регионално ниво. Всяка регионална здравна инспекция докрая на работния ден в понеделник ще ги обяви. Ние също ще ги обявим на нашата страница, но това касае пунктовете, които ще работят и работното им време. Особено в по-малките населени едва ли ще работят през всичките дни и през целия работен ден", уточни д-р. Филипова.

На този етап ваксините са налични, пунктовете са налични, готовността на Министерство на здравеопазването е налице, остава само хората да си изберат пункт, а не да се лутат, допълни д-р Филипова.

"На този етап няма как да има избор на ваксина навсякъде. Имунизацията ще се провежда с ваксината на "Пфайзер". Естествено продължава да има желаещи за "Астра Зенека". Има избор и за тази ваксина, но на този етап ваксината е "Пфайзер", каза още д-р Филипова.