Д-р Симидчиев не казва кой го прави депутат

Здравеопазването трябвало да се движи от медици, не само от политици, убеден е пулмологът

Политика
18:43 - 26 Февруари 2021
3525
Д-р Симидчиев не казва кой го прави депутат

Колегите от партиите видяха, че темата здравеопазване е много ключова. То не може да бъде правено единствено и само от политици, трябва да има хора, които разбират от здравеопазването. Това каза пред БНТ д-р Александър Симидчиев. Вчера стана ясно, че той е приел покана да се озове в листите на една от формациите с реален потенциал за представителство в парламента. По информация на Lupa.bg става въпрос за партийните кандидатдепутатски списъци на Демократична България. Един от здравните опоненти на д-р Симидчиев - доц. Атанас Мангъров води 2 листи на АБВ. 

"Искам да оставя партията да си свърши тяхната работа. Докато не кажат кои са в техните листи. Нека те си го обявят", отговори известният пулмолог на въпрос от коя партия е поканен. 

"Не е важно коя е партията, а каква работа ще вършим. По-важно е накрая какво ще стане", добави той. 

"Политиката не е напълно здрава в България. Има доста процеси, които трябва да бъдат лекувани. Повечето от хроничните заболявания налагат промяна в поведението. Политиката трябва да спре делението на наши и ваши, за да може да има повече консенсус. Надявам се да мога да бъда катализатор за такъв тип мислене", каза още д-р Симидчиев. 

"Не вярвам в близките 2-3 месеца вирусът да прояви сезонност. Той постепенно, но устойчиво расте. Надявам се да не стигнем стария пик. Зависи от нас като общност - ако има дистанция, маски и хигиена пикът може да е малък. Ако се юрнем по заведения, пикът ще е като предишния", каза още той.