Д-р Снежа Бахарова-Рашидова - отличена с приз "Лекар, на когото вярваме"

Хиляди са благодарните пациенти на кардиолога от "Пирогов"

Здраве
13:51 - 26 Септември 2022
16520
Д-р Снежа Бахарова-Рашидова - отличена с приз "Лекар, на когото вярваме"

Един от най-добрите български кардиолози д-р Снежа Бахарова-Рашидова бе отличена с почетната титла "Лекар, на когото българите вярват". Обичаната лекарка получи наградата днес на специална церемония на 12-ото издание на лигата “Лекарите, на които вярваме” в зала 6 на НДК.

Д-р Бахарова е достоен медик, който неведнъж е показвала, че да помагаш е кауза, а не работно задължение. Вече над 30 години тя е кардиолог в Спешната болница "Пирогов". Хиляди са признателните пациенти, на които д-р Снежа Бахарова-Рашидова е помагала през годините. Две години тя ръководи едно от ковид отделенията в "Пирогов" и заедно със своите колеги спаси много пациенти от коварния вирус.

В момента д-р Бахарова е консултант в травматологията на спешния медицински център. Занимава се с подготовката на болните преди, по време и след операциите. Съпруга е на известния скулптор и екс министър на културата и доскорошен депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Художникът, който от десетилетия триумфира с творбите си по света, откри точно преди година собствена галерия – на „Симеоновско шосе“ 97к, една от най-дългите улици в София, на която нямаше подобна локация. Идеята за новия проект е на д-р Снежана Бахарова.

Известната кардиоложка неотдавна му казва, че в навечерието на 70-я му рожден ден е време да помисли за собствено арт пространство извън интимността и поверителността на ателието в дома им. Идеята е в арт галерия „Вежди“ да бъдат представяни най-големите живописци и ваятели от различните генерации в българското изкуство. Досега галерията на Вежди Рашидов показа десетки творби на български художници.