ДА БЪДЕ ИЛИ НЕ? Делян Пеевски става член на конституционната комисия (НА ЖИВО)

Направо го предлагайте за шеф на ДАНС, съветва Цончо Ганев депутатите от ПП и ДБ

Политика
12:44 - 07 Юни 2023
2522
ДА БЪДЕ ИЛИ НЕ? Делян Пеевски става член на конституционната комисия (НА ЖИВО)

Депутатите започнаха ожесточения дебат за избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за член на Комисията по конституционните въпроси. Вчера лидерът на Движението Мустафа Карадайъ внесе проекторешението за тази рокада като на мястото на Гюнер Ахмед Пеевски да влезе на негово място, а новината от деловодството на НС взриви и социалните мрежи, а вече и пленарната зала. 

Цончо Ганев от "Възраждане" първи скочи с предложение към ПП-ДБ директно отново да номинират Пеевски за председател на ДАНС, предвид чутото от записа от заседанието на заседанието на "Промяната" от 21 май, в което новият финансов министър Асен Василев обявява готовност за смяна на шефовете на всички секретни служби на секундата, щом бъде избран кабинетът на акад. Николай Денков в коалиция с Мария Габриел (ГЕРБ). 

Ганев не пропусна да жегне депутатите от десницата за "брака по сметка" и плащането на сметката от него, както и да напомни за многомесечните шествия в центъра на София срещу правителството на Пламен Орешарски. 

Лидерът на ИТН в парламента Тошко Йорданов излезе на трибуната в допълнение, за да напомни, че все пак всяка парламентарна група има право да предлага и сменя представителите си в комисиите. "Подкрепете тази смяна, защото, представете си красотата - Христо Иванов и Делян Пеевски в една комисия",  призова сценаристът и колегите си от "Възраждане". И се заяви 'за" смяната в комисията, защото така поне нямало да се налага на лидера на "Да, България" да ходи с водно колело до "Росенец", а можел директно с представителите на ДПС да обсъжда проблемите в рамките на парламентарния орган. 

"Нека се насладим на прекрасната законодателна дейност на тази комисия. Нали искате конституционно мнозинство? Ами, дръжте се мъжки и приемете тази подкрепа", обърна се Хаджи Тошко към Христо Иванов с прилична доза сарказъм. 

Очаквайте подробности