ДА ПЕЕШ ПОД ДЪЖДА: Кралицата на блуса Бет Харт разчувства феновете си в София

Нещо за четене
10:51 - 26 Август 2021
2646
ДА ПЕЕШ ПОД ДЪЖДА: Кралицата на блуса Бет Харт разчувства феновете си в София

Кралицата на рока и блуса Бет Харт показа характер и не се изплаши от пороя в София. Тя излезе пред многобройните си фенове у нас и се раздаде максимално пред хилядите зрители на стадион "Юнак". След няколко отлагания на концерта й звездата най-накрая дойде в София и я покори за пореден път, разчувствайки почитателите с песните си. Невъзможното стана възможно, и феновете й у нас отново я прегърнаха, благодарение на усилията на компания BG Sound Stage.

Бет дори слезе сред публиката и пя под дъжда, като с удоволствие позволи на десетки почитатели да си направят селфи с нея. Несъмнено тя е изпълнителят с най-интимната връзка с публиката. Това не е първата среща на певицата с българските й почитатели. Публиката все още помни емоциите, които изживя в препълнената Зала 1 на НДК през 2018 г., когато певицата отново вдигна на крака няколко хиляди души.

Малко изпълнители могат да завладеят публиката от първите акорди на китарата, от първия поглед, от начина, по влизат с размах. Сексапилната Бет Харт има незабравим тембър и е цялата блус. 

Главозамайващ вокалист с уникален тембър, виртуоз на пианото, многолик музикант, преминаващ от джаз и блус до R&B и рок звучене, текстописец и автор на музика, Бет е разпозната като емблема на цяло поколение. Турнето, с което певицата ще обиколи Европа и Америка, се нарича The Thankful Tour - като благодарност към живота, към музиката, към Бог. Такава, каквато е Бет Харт – благодарна, искрена, даваща и много обичаща.

Българската публика явно е сред фаворитите на огнената Бет, защото има привилегията да е втората, с която Бет се срещна. Преди това тя ще участва в петдневния фестивал в северната ни съседка High Five Romania Summer Brezoi.

Очарователната американка пълни догоре най-големите зали - Royal Albert Hall в Лондон, Olympia в Париж, Ryman Auditorium - и ги покорява, превръща ги в свой дом и свое лично пространство. Оставя публиката без дъх, не само заради музиката си, но и заради пълното си отдаване и откровение.

Наричат я с всякакви имена – „преродена Джанис Джоплин”, „ненадмината рок звезда”, но Бет Харт не може да бъде описана, нито разказана, нито думите да я обхванат. Тя само може да бъде почувствана! Благодарим ти, Бет, че ни изпълни с енергия и с любов!