Да срещнеш голямата любов 75 години по-късно (ВИДЕО)

Американски войник и французойка се видяха отново, а историята им разтърси света

Изповеди
11:50 - 13 Юни 2019
3784
Да срещнеш голямата любов 75 години по-късно (ВИДЕО)

Всички вярват в голямата любов. И искат да я срещнат, разбира се. Рано или късно това става факт. За някои и доста по-късно от очакваното, но... Такава и историята и съдбата на двама възрастни вече люде, но млади по дух и сърце.

Явно, крепящата ги любов и копнежът, им е отредил да живеят толкова дълго, че да могат да им завидят много от нас.

Кара Трой Робинс е бил войник от американската армия, част от която е позиционирана североизточна Франция през далечната 1944 година. Тогава той се влюбва в Жанин Пиерсон, която е била на 18.

Но една сутрин 24-годишният Робинс трябвало да бърза към източния фронт. Години по-късно, оцелял във Втората световна война, той се жени за друга дама. За негово съжаление не е Жанин.

"Когато той се качи на камиона и той замина, аз плаках много. Разбира се, тъгувах много. Пожелах си след войната да не се връща в САЩ", спомня си Жанин Пиерсон.

След края на войната Жанин започва да учи усилено английски с надеждата, че Робинс ще се върне след това във Франция. Уви!

Френски журналисти, впечатлени преди това от историята на дамата, правят всичко възможно, за да открият американския ветеран от войната и да ги срещнат.

И това става факт, а кадрите разтуптяха и размекнаха и най-силните характери, както и тези с "каменни" сърца.

"Винаги съм те обичал! Никога не си напускала сърцето ми", бяха първите думи на Робинс при срещата с Жанин след 75 години.

"Каза, че ме обича! Разбрах толкова много!", каза на френски развълнуваната Пиерсон.

А защо Робинс не се е върнал скоро след края но войната?

"Знаеш ли, когато човек се ожени, вече става много трудно", сподели американецът.

Двамата, които в момента са вдовец и вдовица, успяха да се видят за няколко часа, преди Робинс да тръгне за Нормандия, където щеше да присъства на годишнината от края на войната.

И обещаха да се срещнат отново.

"Жанин, обичам те, мое момиче!", промълви през сълзи Робинс и двамата се целунаха в колата, в която той се беше качил.