Дадоха на съд Шакира, рискува 8 г. затвор

Миналата седмица тя обеща да се бори с "лъжливите" обвинения

ЕС
15:24 - 27 Септември 2022
2929
Дадоха на съд Шакира, рискува 8 г. затвор

Испански съд нареди на колумбийската суперзвезда Шакира да бъде изправена пред Темида, съобщава Ройтерс. Тя е обвинена, че не е платила 14,5 милиона евро подоходни данъци.

45-годишната певица, чието пълно име е Шакира Изабел Мебарак Рипол, отхвърли през юли предложението за уреждане на случая, което означаваше, че тя ще трябва да бъде изправена пред съда по дело, което може да я изпрати в затвора за 8 години. Съдът потвърди, че процесът ще продължи на дата, която все още не е обявена.

Прокурорът поиска осем години затвор за певицата, която е обвинена в неплащане на данъци между 2012 г. и 2014 г., период, в който тя твърди, че е водила номадски живот заради работата си.

Заповедта Шакира да бъде изправена пред съда е просто още една стъпка във всяко производство от този вид. Ситуацията не се е променила и всичко продължава както трябва. Правната защита на Шакира ще свърши работата си, като представи своите писмени аргументи в подходящото време", заявиха нейните адвокати.

Миналата седмица Шакира обеща да се бори с "лъжливите" обвинения от страна на испанските власти и добави, че вече е платила това, което испанската данъчна служба каза, че дължи, преди да заведе дело.