Далас Маверикс е първият отбор, който извади от употреба №24

Предложението бе внесено от фенове на баскетбола в социалните мрежи, идеята е всеки един от 30-те клуба в НБА оттеглят легендариня номер от своите регистрации на играчи

Спорт
11:45 - 27 Януари 2020
5107
Далас Маверикс е първият отбор, който извади от употреба №24

Първият отбор, оттеглил №24 от своето бъдеще в НБА е Далас Маверикс. Воденият от Лука Дончич тим от Тексас прецени, че това е начинът, по който може да се почете най-добре загиналия в трагичен инцидент легендарен баскетболист Коби Брайънт.

Предложението бе внесено от фенове на баскетбола в социалните мрежи, след като основната идея е всеки един от 30-те клуба в лигата да оттеглят №24 от своите регистрации на играчи.

„Тегобата и шокът при нас от новините, които ни покосиха от смъртта на Кобе Брайънт и дъщеря му Джиана ни потресоха. Кобе бе посланик на нашата игра, категорична легенда и глобална икона. Преди всичко, той беше обичан и отдаден баща. Заветът на Кобе към баскетбола, както и към нашата организация е огромен. Решихме да оттеглим №24 от нашия отбор завинаги

„Нашите сърца са със семействата на загиналите и преживялите ужасната случка. Пращаме нашите молитви към Ванеса и семейството, организацията Лейкърс и феновете на Коби навсякъде по света”, завършиха от Далас Маверикс чрез Марк Кюбан.