Далавера с Мариус на "Аполония"

Актуални новини
16:41 - 10 Септември 2020
9979
Далавера с Мариус на "Аполония"

Юбилейният моноспектакъл на феноменалния Мариус Куркински – „Мариус 50“ на  Празниците на изкуствата „Аполония 2020“ е преминал без всякакво спазване на противоепидемичните мерки, като зрителите, макар и на открито, са били доста нагъчкани. За това сигнализираха пред Lupa.bg разочаровани фенове на талантливия актьор, които на 3 септември присъствали на постановката в амфитетъра в Созопол.

Билетите за Мариус се котираха между 20 и 60 лева, като доста зрители си бяха купили ценните хартийки предварително и чакаха с нетърпение да се насладят на играта на Куркински.

Според изискванията на здравните власти капацитетът на сцените на открито също трябва да е запълнен до 50 %. Според зрители на "Аполония" обаче в случая с Мариус организаторите са допуснали много повече хора в амфитеатъра и той бил запълнен до максимум. Хората стояли един до друг без никакво разстояние, а освен това били допуснати и правостоящи, което е доста странно предвид епидемиологичната ситуация.

Във фейсбук страницата на "Аполония" преди старта на Празниците на изкуствата на 1 септември бе публикувано следното съобщение: "Уважаеми зрители, за да бъдат спазени противоепидемиологичните мерки, напомняме, че за билетите, закупени като правостоящи не са предвидени седящи места в залите! Не нарушавайте задължителните правила! Нека да се пазим! Екипът на Аполония".

Зрители, които платили 60 лева за билет, изразиха недоволството си пред Lupa.bg, че организаторите са допуснали амфиатеатърът да бъде претъпкан и пускайки правостоящи са ощетили останалите зрители. Факт е, че Мариус Куркински винаги събира много публика и залите се пукат по шефовете, когато той гостува някъде из страната или пък играе в София. Той успя да напълни многократно 4-хилядната зала 1 на НДК, както и 12-хилядната "Арена Армеец".

За проблема с претъпкания спектакъл на Куркински алармира и писателят Калин Терзийски.

"Далавера на гърба на Мариус, не е редно хората да се бутат така, нали трябва да се спазва дистанция", казват зрители по повод юбилейния спектакъл на Куркински на "Аполония". Иначе публиката аплодира въодушевено великолепните му превъплъщения в „Дон Жуан“, „Дамата с кученцето“, „Самият човек“, „Юбилей“, „Сътресение“, „Български разкази“, „Черното пиле“, обединени в спектакъла "Мариус 50".