Дългия се разпали заради парите от Брюксел

България нямала план за реформи и затова можела да не получи и цент, твърди Слави Трифонов

Политика
16:13 - 21 Юли 2020
2627
Дългия се разпали заради парите от Брюксел

Председателят на новоизлюпилата се партия "Има такъв народ" Слави Трифонов се изрепчи на новините от премиера Бойко Борисов за договорените пари от Европа до 2027 г. Според учиндолеца постигнатото не значело нищо, защото България можела да не види и цент от 29-те милиарда евро, щом нямала ясен план за реформи и не можела да гарантира върховенството на закона. Въпреки че страната ни бе освободена от мониторинга по Механизма за сътрудничество и проверка, Трифонов е убеден, че съдебната власт у нас не работи и цитира скандали, свързани с предишни управления като "Ало, Ваньо", за да защити тезата си. 

Той намесва и "Апартаментгейт" в становището си защо България нямало да се възползва от договореното, а за капак цитира и фрази от записите, изтекли с участието на Борисов, за които до момента няма единно доказателство, че са истинни. 

"Извън конкретните скандали, могат да бъдат направени и редица нелицеприятни изводи: По време на управлението на Бойко Борисов България остава най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз и често води по тези показатели и пред страни, които не са членове на Съюза. По време на управлението на Бойко Борисов България остава в челните позиции на всички негативни класации - за най-ниски заплати и пенсии, за най-ниска раждаемост, за най-висока смъртност, за най-лошо качество на живот, за най-мръсен въздух и други. По време на управлението на Бойко Борисов България се срива до 111-о място в света по свобода на словото. Значително се увеличава емиграцията. Но пък се внасят и изгарят незаконно тонове боклук от Европа и Третия свят. Бива унищожена голяма част от красивата българска природа - с незаконни ВЕИ-та или пък с “подпорни стени” по морето. Построяват се магистрали и булеварди за милиарди левове, които обаче бързо се разпадат. Биват регистрирани множество фалити на малки и средни предприятия. Създава се лоша бизнес среда, вследствие на която инвестициите на българския бизнес в чужбина са повече от преките чужди инвестиции в България. Изземват се бизнеси", пише още в експозето си шоуменът. И завършва:

"Освен това премиерът на няколко пъти си позволява да обижда свои сънародници, като ги определя като “лош човешки материал”, като “тулупи” или като “комунисти, които не са му дали да учи в чужбина.”
От по-ранен етап пък са следните думи на Бойко Борисов: “Българите са като кучетата - здраво трябва да се държат".