Дали? 95% от българите в Лондон се завръщат

Актуални новини
17:43 - 07 Април 2023
5827
Дали? 95% от българите в Лондон се завръщат

Близо 95% от българите в Лондон обмислят да се завърнат за постоянно в България. Посетителите на най-големия форум за българите в чужбина „Лондон: Кариера и живот - защо в България?“ попълниха онлайн анкета, чиято цел беше да обобщи причините за заминаването им зад граница и евентуалните възможности за връщането обратно в България. Това съобщават от платформата Bulgaria Wants You в социалните мрежи.

Както БТА писа в деня на изборите - 2 април, над 2500 души от цяла Великобритания се включиха във форум за българите в чужбина, който се проведе в столицата на Великобритания.

„Кариера и живот – защо в България“ запозна нашите сънародници зад граница с възможностите за развитие в родината и им даде възможност да се срещнат на живо с успели българи.

В залата на Кралското географско дружество се събраха хора на всякаква възраст, сред които цели семейства с деца, студенти и дългогодишни емигранти.

Специален гост на форума беше принц Кирил Сакскобургготски.

„Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук“, коментира той.

Специално за събитието в британската столица пристигнаха първият български актьор с Оскар Димитър Маринов и футболистът Димитър Бербатов, които се включиха като гост-лектори.