Дамски дуел: Пиарката на ГЕРБ заплаши депутатка от ПП със съд

Г-жо Константинова, защо лъжете, че съдът е обявил арестът ми за законен, избухна Севделина Арнаудова

Политика
12:33 - 22 Октомври 2022
8302
Дамски дуел: Пиарката на ГЕРБ заплаши депутатка от ПП със съд

Пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова се обърна със заплаха към Калина Константинова, след като депутатката от "Продължаваме Промяната" се изказа по темата за ареста на Арнаудова.

"Уважаема г-жо Калина Константинова, решение на Административния съд за ареста ми няма! В ефира на БТВ заявихте, че съдът го е обявил за законен?", написа медийният съветник на Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

"Моля, да отговорите - умишлено ли излъгахте или знаете преди всички какво ще постанови съдът? Настоявам да се извините, ако твърдението Ви е било от незнание. В случай, че не го направите, ще го приема за клевета и ще потърся правата си!", допълни пиарката на ГЕРБ.

На 17 март т.г. бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков.

Впоследствие тримата обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани. Тази на Борисов беше отменена на две инстанции като незаконна, на Арнаудова и Горанов също, но само на първа инстанция.

Сега предстои Административен съд – София-град да излезе с решение по жалбата на МВР срещу решението на Софийския районен съд, че арестът на медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова е незаконосъобразен.