Дамянова: Горбачов ми даде надежда, че няма да умра под слънцето на комунизма

Прекланям глава с уважение и благодарност, написа топ пиарът и бивш зам.-шеф на КНСБ

Политика
19:52 - 31 Август 2022
3678
Дамянова: Горбачов ми даде надежда, че няма да умра под слънцето на комунизма

Емоционален и въздействащ пост пусна по повод смъртта на Михаил Горбачов имиджмейкърът на ПП Диана Дамянова. 

Бях убедена, че ще умра под "Слънцето на комунизма", че желязната завеса е паднала завинаги и няма отскубване от пленумите и конгресите на БКП и братската й КПСС. Така мина ранната ми младост..
После дойде "Солидарност", за която научавахме само от ухо на ухо. После дойде Той... Горбачов и нещо започна да се пробужда във всички нас.

После запонах да си мисля, че тя, Берлиннската стена рано или късно ще падне, после ми мина през ума /надеждата умира последна/, че може и Тодор Живков един ден да си отиде, после събитията се случваха сякаш на филм на забързан каданс.

Днес, той си е отишъл.

Колко жалко , че съвремените "политици" не са ходили на училище по история на политиката и демокрацията.
И макар и политическата ни класа да си мълчи - от незнание и нищета на ума, от тъпата мисъл, че ако си истински "западно мислещ човек" няма как да харесваш нещо руско, от самодостатъчността на доста безличното ни политическо представителство, може би от нещо друго, но си мълчи....

А аз само ще кажа:Свързвам името на Горбачов с надеждата, че няма да умра под слънцето на комунизма. И затова днес прекланям глава от уважение и благодарност.