Данчето Христова: Възхищавам се от Лили Иванова!

Актуални новини
13:47 - 23 Септември 2021
7219
Данчето Христова: Възхищавам се от Лили Иванова!

Йорданка Христова и Петя Буюклиева също се включиха в спора "за" и "против" Лили Иванова, който се отприщи след концерта на естрадната прима в Античния театър в Пловдив. И двете й по-млади колежки в бранша я защитиха от грозните нападки и от призивите да се оттегли от сцената, защото пяла фалшиво.

"Възхищавам се от Лили. Нейната кариера е дълбоко осмислена и заслужава само аплодисменти. В нашата страна всеки си говори и пише каквото си поиска. Това не е демокрация, а анархия! Цялата тази история се раздуха до такива небивали размери...

Сякаш всичко друго ни е наред, че един концерт е развалил всеобщата идилия в държавата. За мен истината е съвсем различна.

Ние тук не сме научени да спазваме никакви правила. Всяка една норма се пренебрегва. Това е причината да сме на този хал. Вижте как се държат шофьорите по пътищата, това също е доста показателно", сподели обичаната естрадна певица Йорданка Христова.

На подобно мнение е и Петя Буюклиева. "Това са икони, които не можеш да ги покриваш с пластове тиня. Не можеш да изцапаш една икона! Ти можеш да изцапаш себе си с тинята, която хвърляш по една личност, която е легенда за България, възпитавала поколения наред в естетика", смята тя.

"Лили Иванова и до момента е любимка на цял един народ и залите на нейните концерти за препълнени. Затова мисля, че не е красиво да хвърляш кал, защото тази кал, като бумеранг, се връща към теб след това и към твоето име. Лили Иванова трябва да бъде аплодирана, дори и само да излезе и да се представи на сцената, без да пее – да каже: Здравейте, фенове, обичам ви! Защото вече е на това ниво", сподели Петя Буюклиева.

"Когато бях в Куба, на сцената излезе една много възрастна жена, обаче нагласена, направена, една слабичка, бонбон. Супер звезда за кубинците! Публиката беше на крака – и тя нямаше нужда да пее, те плачеха и викаха нейното име! Достатъчно е пяла, достатъчно е възпитавала този респект", добави изпълнителката на "Жена на всички времена".

Скандалът избухна, след като журналистът Георги Тошев изрази публично възмущението си от начина на пеене на Лили Иванова в Пловдив. Той бе сред зрителите в Античния театър и дълги години бе в близкото обкръжение на примата. "Всичко има начало ... и край! Да знаеш кога ... и как", написа той във фейсбук. Постът му възпламени вълна от коментари "за" и "против" Лили Иванова. От негови думи към коментари под поста му стана ясно и че озвучаването в Античния театър е било под всяка критика, което е странно имайки предвид, че в това отношение Лили Иванова е доказвала през годините, че е перфекционист.