Дани Алвеш: Погнусих се от изневярата и... се изкъпах

Гневно се насапунисах, след това легнах в другото легло, а не при жена ми, призна бразилецът

Спорт
17:29 - 21 Юни 2023
5826
Дани Алвеш: Погнусих се от изневярата и... се изкъпах

Обвиненият в изнасилване Даниел Алвеш даде първото си интервю от затвора в Барселона, където лежи от половин година насам.

Доскорошният футболист на Барса е разследван за предполагаем изнасилване на 23-годишна жена, което се е случило на 30 декември в клуб Sutton в каталунската столица.

След като няколко пъти смени версията си, сега бразилецът признава, че е правил секс с дамата, но твърди, че това е било по взаимно съгласие. Тя обаче е категорична, че е била изнасилена.

“Искам да дам това интервю, за да споделя моята истина, за да знаят хората какво аз мисля по въпроса. Нека всички да са наясно какво съм изпитвал аз тогава. Досега тази история се преразказва на фона на страха”, коментира Алвеш пред “Ла Вангардия”.

Най-много съжалявам заради съпругата ми, за която се ожених преди осем години. Когато във въпросната нощ се прибрах вкъщи, жена ми вече беше заспала. Аз пък се чувствах засрамен от тази моя изневяра. Отидох в банята, за да се изкъпя. Насапунисах се с гняв и после легнах в друго легло.

После се завърнах в Мексико, където след два дни някои медии съобщиха, че някаква млада жена ме е обвинила в изнасилване. Обадих се на адвоката си, която пък се свърза с властите в Испания. Оттам ни увериха, че не е постъпвало никакво оплакване и съответно мога спокойно да влизам и излизам от Испания”, разказа още Алвеш.

Очаква се съдът да се произнесе по делото през идната есен. Ако бъде признат за виновен, футболистът може да лежи между 4 и 12 години.