Дани Димов: Дано няма външна намеса в мача с Левски

Искам да ни оставят да играем свободно, заяви капитанът на Черно море

Спорт
13:12 - 19 Октомври 2023
1626
Дани Димов: Дано няма външна намеса в мача с Левски

Капитанът на Черно море Даниел Димов даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за силния старт на сезона, след 13 мача от който варненци още нямат загуба и се намират на второ място във временното класиране. Следващият мач на „моряците“ е сериозен тест за амбициите на отбора – гостуване срещу Левски на стадион „Георги Аспарухов“.

„Самият факт, че 13 мача нямаме загуба, не допускаме толкова голове, колкото предните сезони, ни помага да постигаме такива резултати. Естествено, колективът не, че е бил лош през предните години, но тази година е водещ. Отборната игра, себераздаването, това все компоненти, които помагат за изграждането на един добър отбор, на един добър колектив“, каза опитният футболист за причините за добрия старт на сезона на „моряците“.

Той сподели, че очаква добрата серия на тима да продължи: „Познаваш ме добре и знаеш, че винаги съм от хората, които се целят високо. Със сигурност тестът, който ни предстои в следващия кръг, не е лек, но такъв беше и предната седмица срещу Локомотив Пловдив. Всичко си зависи от нас, най-важното, това, което се натъртва винаги, е да се опазим от контузии, да сме здрави, защото ние сме като една верига и всеки един от нас ще бъде полезен в даден момент“.

„Всички сме единни. Това, че връзката между фенове, ръководство, треньор и футболисти е близка, ни помага да се сплотим повече като екип, като отбор. Тава е самата идея и философия на клуба. Наистина всички се надяваме, силно желаем тази година да е нашата и само времето ще го покаже“, каза Димов за симбиозата между отбора и феновете на Черно море.

„Ако върнем в последните 5 сезона, ще видите срещу какъв тип отбори сме ес дънили най-често. Не че трябва да правим деление, грандовете са си грандове, има отбори с по-големи бюджети. Като че ли там, където силите са изравнени, футболът изпъква, има повече футболни достойнства самият мач. През останалите мачове, които играем срещу отбори, които се защитават силно и дълбоко в своята половина, изпитваме проблеми със сигурност“, анализира той кои съперници са по-трудни за „моряците“.

Димов изрази гледната си точка и относно предстоящия мач с Левски: „Със сигурност ще започна оттам, че откакто треньор е Николай Костов, те изповядват силен футбол, офанзивен и атакуващ футбол, който се харесва на останалите. Да, единиците като Уелтън, а също и от другата страна Роналдо, са силни футболисти, но не само те двамата са в основата на добрата им игра. Имат и други добри футболисти, имат и екип, така че аз със сигурност очаквам мачът да бъде доста интересен. Апелът ми е, както и предната седмица, да не се намесва трета страна, да ни оставят да играем свободно двата отбора. Убеден съм, че с този потенциал, който имат отборите, ще стане наистина празник“.

„Наистина, отборите умеят да играят футбол, треньорите изповядват такава философия. Да, не е лесно на този стадион и ние през годините сме го усетили. Знаем как се играе там, няма да ни бъде лесно, но със сигурност не е невъзможна задачата. Но дано няма намеса от трета страна и по-добрият да победи“, каза още Димов за очакванията си за мача.

„Това самочувствие идва с добри игри и добри резултати. Смея да кажа, че през този сезон, поне засега, това го показваме, така че нищо не ни пречи да се надяваме на нещо по-голямо. Контузиите са много важна част от нашето израстване този сезон. Има зони, в които имаме добра конкуренция, в други, където не чак толкова. Трябва да сме като юмрук, за да се опазим от контузии, да се възстановяваме максимално добре. Знаете и пътищата колко са дълги при нас и колко продължителни. Ние смея да кажа, че през годините сме го показали, като през този сезон показваме какво можем да играем и какво можем да постигнем“, каза още най-опитният футболист в Черно море за възможното изграждане на шампионски манталитет в тима.

Накрая Дани Димов коментира и представянето на националния отбор на България, за който той има 2 мача в кариерата си: „Болна тема. Със сигурност аз съм на мнение, че промяната е задължителна и както на всеки му идва времето за нов въздух, насоки и виждания, за млади хора, така и в този случаи. Виждаме в последните 7-8 мача, и аз не знам колко загуби се натрупаха. Момчетата са една жертва. Даже днес коментирахме с мои колеги, че някои са имали шанса, други са нямали шанса да участват в националния отбор. Някои повече, други по-малко. Националният отбор е престиж и чест за всеки един да участва, но там трябва да бъдат хора, които заслужават, които са в моментно добро състояние, независимо на каква възраст, да не бъде самоцел налагането на млади футболисти, защото няма стари и млади, има можещи и не можещи. Най-важните за България и за националната фланелка са резултатите. Просто това е табелата на всяка една държава – националният отбор, и ние сме длъжни да направим промени, за да може отборът да тръгне във възходяща линия, момчетата според мен не са главните виновници за това състояние“.