Дани Кирилов „счупи гипса” - пак пише във фейсбук

Политика
17:47 - 07 Август 2020
5227
Дани Кирилов „счупи гипса” - пак пише във фейсбук

Данаил Кирилов "счупи гипса" и пак пише във фейсбук. Правосъдният министър успя да спазва по-малко от месец заповедта на премиера Бойко Борисов да не пише нищо в социалната мрежа.

В петък Кирилов публикува снимка с Мирослав Тенев от Младежкото обединение на ГЕРБ и написа: "С Мирослав Тенев, приятел, съмишленик и успешен колега!".

Кадърът е от спешно свиканото събитие на ГЕРБ, което се проведе в сряда и където се стигна до напрежение, след като младежи удряха протестиращи, а един от тях нападна и журналистката Полина Паунова, припомня „Медиапул”.

На правосъдният министър бе забранено да публикува в социалната мрежа на правителствено заседание на 15 юли. "И ви забранявам да пишете, Дани Кирилов, във фейсбук. Забранявам. Защото, не само че не е смешно, не само че ги възпалявате, но и ние с Христо Иванов сме работили", каза тогава Борисов.

До забраната се стигна след неуспешния опит на Кирилов да иронизира сблъсъка, който се разигра край морските сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. На 8 юли във Фейсбук публикация той нарече Иванов "СпонджБоб Квадратните гащи" и определи начина, по който охранителите от НСО изблъскаха Иванов от плажа - "танго на камъните с охраната". Написаното от него предизвика сериозно възмущение.