Даниел Лорер ли ще е кандидата на ПП за кмет на Варна?

Партията се двоуми между него и областния управител Благомир Коцев

Политика
20:15 - 19 Юли 2023
4394
Даниел Лорер ли ще е кандидата на ПП за кмет на Варна?

Името на вечния претендент за постове Даниел Лорер, който не успя да стане български еврокомисар, а след това бе дори спряган за гуверньор на БНБ, става отново актуално покрай кметските избори във Варна. Източници на седмичника "Филтър" твърдят, че той ще бъде номинацията на „Промяната“-ДБ за града, в който има много имоти и е живял през последните години.

Според други източници обаче кандидатът на ПП ще бъде сегашният областен управител Благомир Коцев, който е син на скандалния бизнесмен Рубин Коцев, собственик на луксозния ресторант „Хоризонт“ в Морската градина на Варна. Фамилията нашумя с опитите си да парира протестите на местните жители, които недоволстват срещу движението на автомобили в Морската градина, пише още вестника.

Благомир Коцев

През 2004 г. Рубин Коцев бе отвлечен, а тогава семейството обяви, че за него е бил поискан внушителен откуп в размер на 2 млн. лв., от които са били платени 500 000 лв. Преговорите водил Благомир Коцев. След извършена трансакция Коцев бил освободен, а делото по случая е прекратено.