Даниел Лорер от ПП ПП: Отиваме на избори с ВОЛТ

Политика
15:10 - 21 Септември 2021
5674
Даниел Лорер от ПП ПП: Отиваме на избори с ВОЛТ

Даниел Лорер, съветникът на Кирил Петков, докато той бе служебен министър, разкри, че бъдещата партия "Продължаваме промяната" отива на парламентарните избори с регистрацията на ВОЛТ на Настимир Ананиев. "Така изглежда в момента", уточни той по повод информацията, че се водят преговори и със Средна европейска класа (СЕК) пред Свободна Европа. 

Лорер каза, че все още има разговори за широка коалиция с още 7-8 политически субкета. 

Попитан дали тандемът Кирил Петков - Асен Василев не ползва името на президента Румен Радев, който ги е лансирал в служебното правителство, той каза, че е безспорен авторитетът на държавния глава и коментира, че няма причина действията им да се тълкуват като използвачески. 

Айти предприемачът стана основен обект на критики със съпругата си Виолета от страна на Има такъв народ на Слави Трифонов. 

"Фондът, който управлявах заедно с моите партньори, е създаден през 2018 г. Нито моята съпруга, нито господин Петков и господин Василев имат общо с неговото създаване, нито с нашето избиране за управляващи на този фонд. Процедурата се управлява от Европейския инвестиционен фонд и българската администрация не участва в нея", обясни Лорер вчера и каза, че Фондът му няма нищо общо с програмата "Джереми".