Даниел Митов: Ако изгонените са шпиони, трябва да поздравим службите

Острието на ГЕРБ смята, че правителството в оставка пази интересите на "Газпром"

Политика
10:40 - 29 Юни 2022
2714
Даниел Митов: Ако изгонените са шпиони, трябва да поздравим службите

"Ако това, което казва премиерът Кирил Петков, че на базата на оперативна информация е установено, че хората, които са изгонени, са извършвали дейности, несъвместими със заявените от тях, трябва да поздравим българските служби за добре свършена работа." Това коментира бившият външен министър и депутат от ГЕРБ Даниел Митов в кулоарите на парламента по повод обявеното вчера от премиера, че страната ни гони 70 руски дипломати.

Той се обърна с въпрос към ДБ - какво ще говорят те сега, след като твърдяха, че службите са пробити. Трябва да ни кажат институциите под каква форма се е случило изгонването.

"Ако службите са се свършили добре работата, това означава, че трябва да продължат нататък. Защото напоследък се появяват съмнения, че по високите етажи на властта, вече от кабинета в оставка, има хора, които продължават да обслужват руски икономически интереси, по-специално да пазят интересите на "Лукойл", каза още Митов.

Той даде за пример цената на дизела днес, която достигала 4 лева, без да е свързано това с пазарни механизми. Очевидно е пазенето на интересите на "Лукойл" от кабинета, каза той. Запитан кого визира, Митов обясни: Тези, които поискаха дерогации, поискаха изключение за България, щяха да налагат вето върху шестия пакет санкции срещу Русия. Тези също трябва да бъдат разследвани от българските служби, категоричен бе той.