Даниел Митов: Кирил Петков е негоден за министър, Герджиков печели на втори тур

Политика
17:00 - 11 Ноември 2021
4502
Даниел Митов: Кирил Петков е негоден за министър, Герджиков печели на втори тур

Младата звезда на ГЕРБ Даниел Митов излезе с обширен политически коментар на обстановката в страната в навечерието на парламентарните и президентските избори. Според зам.-председателя на Бойко-Борисовата партия единственият път към стабилно управление на страната минава през отстраняване на Румен Радев, който е архитект на хаоса, в който ГЕРБ обеща да въведе ред.

"В последните два парламента казахме, че сме готови да служим на народа си и в опозиция. И дадохме всички възможности за това на останалите партии в парламента и те се провалиха. Големият проблем, е, че оформя тежка конфронтация и вкарването на една партия в ъгъла. Връщането на достойнството на институциите минава през загуба на Румен Радев на президентските избори. Убеден съм, че на втори тур проф. Анастас Герджиков ще спечели", твърди Митов.

"Румен Радев трябва да бъде победен на изборите, за да има платформа, която да обедини партиите. Той е основният генератор на проблемите – на това, че няма правителство вече два парламентарни вота."

Митов коментира и темата дали ГЕРБ преговаря с ДПС за съставяне на правителство:

Ние разговори с ДПС за каквото и да е било в момента не сме имали и аз не мога да разбера как вътрешният министър на служебен кабинет си позволява да борави със слухове. Бойко Рашков се занимава с интригантство.

И още за вътрешния министър:

"Всички тези приказки за чували и сакове за "Хемус" са фантазиите на Бойко Рашков. Никой не знае за какви чували става въпрос. Това си го измисли той, за да създаде медийно образ във въображението на хората. Бойко Рашков има история на недобронамереност и неблагонадеждност, когато става въпрос за боравене с информация. Подвежда обществото и използва МВР за репресии, намесвайки министерството в изборния процес."

Запитан какво мисли за предложението на Кирил Петков ГЕРБ да си признае за корупцията за да участва в управлението, митов определи формулировката за "мъглява". "Той ще си признае ли, че е негоден за министър на икономиката?"