Даниел Митов обясни защо е втори в листата на ГЕРБ

Поканата е дошла от премиера Бойко Борисов

Политика
08:50 - 04 Март 2021
4667
Даниел Митов обясни защо е втори в листата на ГЕРБ

Бившият външен министър в кабинета „Борисов 2“ Даниел Митов разкри, че листите в ГЕРБ се изготвят от премиера и Красимир Велчев. Митов отхвърли категорично твърдението, че приемайки поканата е извършил политическо предателство към градската десница.

„ГЕРБ се е превърнала според мен в сериозна дясноцентристка партия и смятам, че мога да подкрепя партията с моята експертиза“, заяви Митов пред Нова телевизия. Той отхвърли въпроса дали би заел някой министерски пост, но е убеден, че ще работи за подобряване на съдебната система у нас. Според него трябва да има национален разговор по въпроса за съдебната реформа, тъй като качеството на юристите очевидно е проблем. Митов каза още, че не знае причината за разрива между Борисов и Цветан Цветанов, но отхвърли внушението ГЕРБ да е загубила благоразположението на САЩ.

Прокуратурата на Република България повдигна обвинение на Даниел Митов, докато той заемаше поста външен министър в коалиционното правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок заради публично изразявани от него позиции срещу Русия, а делото срещу него приключи през април 2020 след като Върховният касационен съд потвърди оправдателната му присъда. Даниел Митов беше обвинен заедно с бившия си заместник Христо Ангеличин заради сключено със земеделското министерство споразумение за купуване на самолетни билети.