Даниел Митов оглави комисията за Nexo в НС

Политика
15:52 - 18 Януари 2023
1481
Даниел Митов оглави комисията за Nexo в НС

Зам.-лидерът на ГЕРБ Даниел Митов оглави временната парламентарна комисия за установяването на фактите около скандала с криптобанката Nexo, както и нищенето на потециални връзки с политически лица и партии у нас заради скандала с даренията за Да, България на Христо Иванов в размер на близо 400 бона, направени през последните 2 години.

Часове наред депутатите дебатираха около международното разследване на компаниите, свързани с екснародния избраник от Реформаторския блок Антони Тренчев, съдружника му Коста Кънев и останалите, сдобили се с обвинения от българската прокуратура. Оказа се, че ДБ и ПП влязоха в най-остри спорове не с вносителите на искането за създаването на комисията ГЕРБ/СДС, а с ДПС и 'Възраждане".

Йордан Цонев от ДПС обяви, че проблемът касае не просто политиката в страната, а имиджа на страната, особено след като България е замесена в международен скандал за втори път, след прецедента с OneCoin на Ружа Игнатова. И многократно заяви, че пряката връзка между ДБ и Nexo е кръгът "Капитал" на олигарха Иво Прокопиев, заради което ще поиска евентуалното налагане на санкции по закона 'Магнитски" в САЩ.