Даниел Митов: Служебният кабинет е пасивен, армията губи

Въоръжените ни сили не са донор, но не са и експонат, заяви Даниел Лорер

Новини
18:44 - 23 Февруари 2023
1344
Даниел Митов: Служебният кабинет е пасивен, армията губи

В момента се губят възможности да модернизираме въздушната си отбрана заради пасивност от служения кабинет, коментира депутатът от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ. 

Според депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер българската армия не е донор, но не и експонат. Тя разполага с техника. Меко казано безотговорно е да казваме, че ще ни пази с тази допотопна техника. Политиката на служебното правителство ще ни коства много скъпо. Служебното правителство почва да си сменя тезата - първо че не трябва, а сега, че сме закъснели да даваме оръжие на Украйна, каза Лорер.

Според Борислав Гуцанов от БСП твърде слаба е компетентността на колегите му. "Доведени сме до пълно разоръжаване, кое да дадем, с кое да се охранява София? България по принцип не трябва да дава оръжия, каза той.

За Митов България има възможност да сменя старо съветско оръжие с модерно и обясни, че ГЕРБ има конкретни предложения. "Украинците могат да ползват веднага танковете", каза той. 

Най-важно е мирът, заяви Гуцанов. Не може с лекота да коментираме военния конфликт и даването на оръжия. Еднополюсният свят се разпада, коментира той. 

Митов оспори депутата от БСП, като контрира, че войната я започна Путин, войната е факт, няма значение дали БСП е за мир.