Даниел Рикардо най-бърз в тестовете в Барселона

Спорт
14:45 - 24 Февруари 2022
2090
Даниел Рикардо най-бърз в тестовете в Барселона

Пилотът на Макларън Даниел Рикардо записа най-доброто време в сутрешната сесия на втория ден на предсезонните тестове във Формула 1 за 2022 година.

Австралиецът завъртя обиколка на „Каталуния“ за 1:20.355 в заключителните 15 минути на сесията, като той използва гумите С3. Така той завърши на 0.189 пред Карлос Сайнц от Ферари, който също използва средните по твърдост сликове на Пирели. Тройката с пасив от 0.409 от лидера завтори Пиер Гасли за Алфа Таури, който също използва смесите С3.

Лидер в най-важният показател по време на предсезонните тестове в средата на втория ден е Сайнц, който направи цели 71 обиколки, пет повече от състезателна дистанция на „Каталуния“. Второто място в този показател бе за Естебан Окон, който направи точно 66 тура за Алпин, колкото постигна и Мик Шумахер за Хаас.

Сутринта на германецът бе белязана от едно завъртане в трети сектор, но заради големи зони за сигурност той се опази от удар. Далеч по-сериозни проблеми имаше Серхио Перес, който 35 минути преди края на сесията спря на 13-я завой. Това извади първия червен флаг от началото на предсезонната подготовка, като преди това той направи 38 тура.

До края на втория ден на тестовете предстои още една четиричасова сесия, която ще приключи в 19:00 часа българско време.