Даниеле Де Роси отива в Бока Хуниорс

Бившият световен шампион с Италия напусна Рома и обяви, че прекратява кариерата си, но бързо промени мнението си

Спорт
22:13 - 26 Юли 2019
2137
Даниеле Де Роси отива в Бока Хуниорс

Бившият футболист на Рома и един от символите на тима Даниеле Де Роси официално се присъедини към аржентинския Бока Хуниорс. Бившият световен шампион с националния отбор на Италия напусна „вълците“ след края на изминалия сезон.

Той прекара цялата си кариера на „Олимпико“, превръщайки се в любимец на тифозите. Той отбеляза 63 гола в 616 двубоя. Само Франческо Тоти има повече изиграни двубои за римския клуб.

След края на сезона той получи предложение от „вълците“ да стане спортен директор в състава. Той отказа, заявявайки, че на 36-годишна възраст все още се чувства футболист.

В съвременния футбол може да ви се струва странно италианец да играе в Аржентина. Обикновено аржентинските играчи преминават да играят в Европа. Но италианската връзка в Бока Хуниорс е много силна, а сега Де Роси ще я заздрави отново.

Всъщност, клубът е основан от петима италианци. В края на 19 век Буенос Айрес е с населени под 1 милион, но между 80-те години на 19 век и 20-те години на 20 век много хора от Европа се заселват в Южна Америка. Особено голям е броят на италианците.

5 млади момчета от Генуа – Естебан Баглието, Алфредо Скарпати, Сантиаго Сана и братята Хуан и Теодоро Фаренга основават един от най-популярните днес клубове в Южна Америка.