Дънките "Райфъл" изчезват завинаги

Актуални новини
12:36 - 02 Март 2021
4804
Дънките "Райфъл" изчезват завинаги

Фалира един от емблематичните производители на дънки. Сигурно няма човек от поколението на петдесетгодишните българи, който навремето да не е носил култовите дънки “Райфъл”.

През 80-те години на миналия век да се сдобиеш с чифт от прочутите дънки, беше истинско щастие. При социализма се сменяха левове за долари, за да се отиде до заветния Кореком, където да се купят.

Само след дни италианската марка от Барберино ди Муджело до Флоренция ще разпродаде на търг за по 2-3 евро последните си 70 000 дънкови продукта.Сред тях са не само панталони, а и ризи, анораци, пуловери.

Така ще изчезнат завинаги и последните чифтове мастиленосини дънки, които белязаха поколенията от ерата на диско музиката не само на Запад, а и на Изток

През октомври 2020 г. историческата фирма, която продаваше в комунистическия блок символа на “западащата” западна цивилизация, беше обявена за фалирала от съда на Флоренция.

Затова и Институтът за съдебни разпродажби ще организира през март пласмента на нови и непродадени продукти, събрани от 13 различни магазина в Италия.

През годините Riffle беше синоним на красота и страхотно качество.