ДЪНО: Софийски бакшиш ограби украински моряк

20 хиляди щатски долара и всички документи на моряка са изчезнали в миризливата копърка

Крими
14:11 - 05 Юни 2023
4015
ДЪНО: Софийски бакшиш ограби украински моряк

Столичен таксиметров шофьор, вероятно на някоя от безбройните фирми, излъчващи "копърки" по улиците на София, е ограбил украински моряк, бежанец у нас, с крупната сума от 20 хиляди щатски долара - цялата заплата на човека за почти 1 години плаване по рейсовете. 

За ужасната случка алармира журналистът, правозащитник и обществена личност Татяна Кристи в социалната мрежа в опит да помогне на моряка и да му намери спешно адвокат в столицата за съдействие. 

Тя разказва следното:

"Връщал се е със самолет от дълго плавене на летището е взел такси до автогарата да се прибере във Варна. Като е слязъл от таксито на автогарата, таксито е тръгнало с неговия ръчен багаж—в него са били всичките му документи – украински паспорт, моряшки паспорт, временна закрила...и всичко, което е спечелил за почти година работа –$ 20 000, както и банковите му карти.

Той веднага се е свързал с фирмата за такси, след 10 минути тя открива шофьора, който казва, че нищо не знае и твърди, че сигурно някой друг е взела багажа, което е крайно неправдоподобно. Морякът в пълен стрес и без пари е заминал за Варна, като е мислел, че там може да подаде жалба в полицията. (незнаейки, че това трябва да стане в София).

За да му издадат нови документи в посолството, той трябва да има документи от полицията. Намерила съм лицензиран преводач и правозащитник, който да го придружи в полицията. Трябва ми и адвокат, който да защити интересите на този човек. Много моля, свържете се с мен. Този човек е в ужасно положение – без документи и без средства". 

Снимката е илюстративна!