Дъното: Некадърнички в пощата се гаврят с професор

Личности
14:51 - 27 Януари 2021
9837
Дъното: Некадърнички в пощата се гаврят с професор

Некадърни служителки на „Български пощи” стигнаха дъното, след като се подиграха с един от най-добрите ни филолози - проф. Лилия Илиева. Проф. Илева, която oтĸpи opигинaлния pъĸoпиc нa пъpвaтa „Иcтopия нa Бългapия” oт Πeтъp Бoгдaн, по-стара от иcтopиятa нa Πaиcий Хилендарски с близо век, била набедена, че е... неграмотна?!

Ето какво написа проф. Илиева на стената си във фейсбук:

В пощенския клон 1113 нямат компютри, записват писмата в книжни папки. Отивам да си взема писмо. Ровят в папките, намират номер, издирват го. Подписвам, че съм го получила, и... Преди да ми връчи писмото, чиновничката ми оглежда подписа. Не го харесва и възмутена го показва на колежките си. Една от тях казва снизходително "Ти па, они са забравИли как се държи химикалка, ти искаш да знаят да пишат!"

Не съм учудена. Имам инцидентни дела и по други ДЪРЖАВНИ институции и не мога да се начудя на съчетанието: СМАЙВАЩА ПРОСТОТИЯ и СМАЙВАЩО САМОЧУВСТВИЕ!

Една млада госпожа ( на друго място) ми излезе с номера "Аз това съм учила". След това 10 минути ме слуша да й обяснявам ЕДИНСТВЕНИЯ закон, по който работи, като задаваше въпроси по някои от термините. Не й бяха познати. Кой ги назначава тези чиновници?