ДАНС, ГЕШЕВ, КЪДЕ СТЕ? Копейкин плаши България с война

Костадинов всява паника, агитира с мобилизацията на Путин

Политика
14:10 - 21 Септември 2022
7999
ДАНС, ГЕШЕВ, КЪДЕ СТЕ? Копейкин плаши България с война

Лидерът на проруската "Възраждане" и кандидат за депутат от 2 нейни листи Костадин Костадинов плаши България с война и пророкува срок за избухването й и на наша територия "няколко месеца до 1 година" и агитира за вот за него чрез темата за мобилизацията, обявена от Владимир Путин по-рано днес. 

Бруталното съобщение на псевдонационалиста съдържа пряка заплаха за националната сигурност. При евентуално разследване срещу него от прокуратурата за това той не би могъл да ползва имунитета си, напомнят запознати. 

Ето на каква струна играе Копейкин в навечерието на предсрочните парламентарни избори у нас: 

"Преди малко Путин обяви мобилизация в Русия, засега само за запасняците. Също така той се обърна към западните страни с думите, че ще се използват всички ресурси за защита на руския народ, както и че Русия разполага с много оръжия, с които да отговори, като това "не е блъф".

Напомняме ви, че заради правителството на Петков България днес е в списъка с вражески страни на Русия и една от най-близките страни-членки на НАТО до територията на Руската Федерация. Ние сме буквално на няколкостотин километра от военния конфликт и най-лесната мишена. Ние сме "пушечно месо". Единственият гарант, че синовете, мъжете, братята и бащите ви няма да се бият в името на евроатлантическите ценности до няколко месеца или година, е Възраждане". 

А отдолу, сякаш по поръчка лично от Кремъл, "възрожденците" са копирали заглавието: "Путин: "Русия ще използва всички налични на разположение от нея средства".