ДАНС рови в боклук made in Italy във Враца

Актуални новини
14:39 - 05 Януари 2020
2800
ДАНС рови в боклук made in Italy във Враца

Боклук от Италия бе открит на нелегална площадка във Враца, а от местната инспекция не знаят нищо, съобщи Би Ти Ви. Сигналът се проверява от агенти на ДАНС.

В сигнал до телевизията се твърди, че смет има складирана на ул. „Складова“ в областния град. Проверка установила, че порталът на обекта е отворен и до отпадъка се стига без проблем.

На мястото има повече от 50 тона употребявани тонер касети от принтери. Част от тях са пакетирани, а други-не. По първоначална информация боклукът се складира на това място от ноември, а според етикетите пише, че идва от Италия. По документи той не е опасен.

„По предварителна информация по документите, които прегледахме, са неопасен отпадък, но тепърва ще изясним кой е собственикът на площадката и на отпадъците“, заяви директорът на РИОСВ Враца Христо Христов.

Стопаните на площадката-баща и син Ангелови твърдят, че боклукът не е техен, а на фирма, с която сключили договор за съхранение. Площадката обаче не е лицензирана, както е по закон.

„Проблемът е, че тя не е регистрирана в РИОСВ, няма такъв издаден документ за съхранение, за което фирмата ще си понесе санкция, обясни още Христов“.

По информация от Италия пластмасата е препродадена 3 пъти, преди да стигне до склада във Враца.

Родното ФБР вече рови в боклука. Предстои собствениците на въпросната фирма да бъдат разпитани.