Дара Екимова в съда заради заплахите на Гергана: Тя също е жертва, но на болестта си

Заканите към певицата продължават

Актуални новини
11:20 - 03 Септември 2024
1010
Дара Екимова в съда заради заплахите на Гергана: Тя също е жертва, но на болестта си

Очаквам някаква развръзка на ситуацията и за двете страни и да се вземат мерки, които да са адекватни. За да не се чувстваме заплашени за живота си, но също така да се положат грижи за Гергана, защото тя също е жертва на заболяването си и не е виновна за това. Ще е супер просто всичко да бъде наред, да има справедливост просто. Това заяви в пловдивския съд певицата Дара Екимова преди старта на заседанието по искането на прокуратурата за лечение на 28-годишната Гергана Неделчева.

Певицата добави, че след като огласиха случващото се, заплахите зачестили. "Даже от вчера имам доста съобщения в социалните мрежи. Започна да заплашва и децата, които правят мои фен страници", обясни тя. И добави, че живее в постоянна тревожност. По думите на Екимова тормозът срещу нея продължава от около година и половина, като прогресивно ставало по-зле. Гергана е единственият човек, който я заплашва.

Неделчева и Екимова не се засякоха в коридора, понеже първата закъсня и влезе малко след уречения час за старт на заседанието. Първоначално имаше опасения, че делото може да бъде отложено.

Заедно с Дара Екимова в съда дойде и инфлуенсърката Ясмин Кирилова. "Очакванията ми са да се намери правилното лечение за нея и някой да следи дали тя реално приема тези лекарства", каза младата жена. Тя също се надява Гергана да живее един нормален живот. По думите ѝ предишното настаняване в Центъра за психично
здраве не е дало резултат.

"Ако повторното лечение е различно и е правилно, защото тези заболявания имат нужда от различни лекарства. Някой който си разбира от работата, трябва да си я свърши и да ѝ обърне внимание, защото тя наистина има спешна нужда от помощ", заяви Кирилова. Тя разказа, че и на предишното дело, както и днес, Гергана се е държала прилично. След като излезли от съдебната палата обаче, заплахите започнали отново.

Пловдивският районен съд в момента решава в закрито заседание дали отново да настани за лечение в психиатрично заведение 28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала певицата и продуцентката Саня Армутлиева. Прокуратурата поиска и да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да покаже дали
жената страда от психиатрично разстройство.

Неделчева вече веднъж е била лекувана в Центъра за психично здраве в Пловдив. На 9 април съдът я е настанил там за 30 дни, след сигнал на инфлуенсърката Ясмин Кирилова. 

В миналото Гергана Неделчева е била диагностицирана с шизофрения и нейната майка ѝ е попечител. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало. Тъй като наказателната отговорност е лична, попечителят на жената не може да бъде обвинен за нейното поведение.