Дариткова: ГЕРБ няма да насъсква българи срещу българи

Няма да се запомни с добро този, който размахва юмрук и заради когото се носят ковчези, заяви парламентарният шеф на ГЕРБ

Топ
09:35 - 02 Септември 2020
1493
Дариткова: ГЕРБ няма да насъсква българи срещу българи

В Конституцията е разписано, че отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Това заяви парламентарният шеф на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната трибуна. 

Едва ли ще се запомни с добро този, който от високия си пост със стиснат юмрук призова за бунт, заради когото се разнасят ковчези, каза Дариткова.

Ние от ГЕРБ сме национално отговорни, избрахме да градим България, заяви парламентарния шеф на ГЕРБ.

За нас от ГЕРБ смисълът на политиката е единството на нацията - ние не желаем да насъскваме българи срещу българи. Нещо повече – нямаме намерение да участваме в този сценарии, подчерта тя. Тя припомни на колегите си, че всички са тук по волята на българските граждани като легитимно избрани. Както е разписано в конституцията – че цялата власт произтича от народа. 
"Всеки политик има избор как да осмисли позицията си и да остане в историята. Ние от Герб сме избрали умиротворение", каза Дариткова. 

Поемаме ангажимент да съдействаме за осъществяването на промени. 

Великото народно събрание ще получи своята максимално широка представителност. Дебатът за конституцията ще се води в следващи парламент. 

Разделението на обществото е опасност, а не възможност отсъди Дариткова. Не искаме да насъскваме българи срещу българи, увери тя. 

Ще бъдем готови на компромиси и политически жертви, увери Дариткова. Мислете повече за предизвикателствата пред страната, а не за тесните партийни интереси, призова Дариткова.