Дариткова: Няма да има резултат от вота на недоверие на БСП

Вотът е от 40 страници с мотиви

Топ
18:35 - 20 Януари 2020
1649
Дариткова: Няма да има резултат от вота на недоверие на БСП

Смятам, че няма да има резултат от вота на недоверие и правителството ще продължи да работи. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод на внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

Вотът е от 40 страници с мотиви. "Не съм имала възможност да се запозная с мотивите, но смятам, че ние сме подготвени. Кризата с водоснабдяването на Перник не бива да бъде повод за искане на оставка на правителството. Отговорното поведение на политическите сили е да се търси решение и тази криза да се използва, за да се очертае дългосрочна визия за това как да се справяме с всички климатични предизвикателства", каза Дариткова.

Тя заяви, че ще разчита на отговорните политици в парламента. Според нея това правителство трябва да продължи своята работа до края на мандата си, защото има "ясна програма с приоритети и с реално предприети мерки, с които да гарантираме интересите на българските граждани - особено в настоящия сериозен и тревожен момент за гражданите на Перник".

Даниела Дариткова, която е и председател на парламентарната комисия по здравеопазване, участва в Русе в кръгла маса на тема "Здравеопазването като предизвикателство пред пациенти и лечебни заведения".