Дарвин Нунес с любопитен рекорд, Клоп пренаписа историята на треньорите в Ливърпул

Спорт
14:29 - 31 Юли 2022
3587
Дарвин Нунес с любопитен рекорд, Клоп пренаписа историята на треньорите в Ливърпул

Новото острие на Ливърпул Дарвин Нунес се превърна в герой за мърсисайдци при успеха с 3:1 над Манчестър Сити в спора за Къмюнити Шийлд. Уругваецът вкара единия от головете на „Кинг Пауър Стейдиъм“, а бе с основна заслуга и за попадението на Мохамед Салах от дузпа, след като спечели 11-метровия наказателен удар.

Двубоят срещу Манчестър Сити бе официален дебют за Нуньес, който пристигна на „Анфийлд“ през това лято от Бенфика. С гола си в добавеното време на мача срещу тима на Пеп Гуардиола, Дарвин се превърна в четвъртият футболист в ерата Юрген Клоп, който ознаменува дебюта си за мърсисайдци с гол.

Преди него същото правят Садио Мане, Мохамед Салах и Върджил ван Дайк.

След идването си в Ливърпул през октомври 2015 г., Юрген Клоп върна отбора в правия път и спечели първа титла с клуба във Висшата лига след 30-годишна суша. Сега германецът спечели и Къмюнити Шийлд с мърсисайдци, след като Ливърпул надигра Манчестър Сити с 3:1.

Със спечелването на този трофей, Клоп вече има на сметката си с Ливърпул триумфи във всички всички големи турнири. Начело на мърсисайдци той е спечелил Шампионската лига, Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство, Висшата лига, ФА Къп, Карабао Къп и Къмюнити Шийлд.

Интересното е, че Клоп е първият мениджър в историята на клуба, постигал подобно нещо, печелейки и седемте големи трофея, които клубът има шанс да завоюва.