Държавата обяви търгове за Созопол, Кабакум и Къмпинг Юг

Наддаванията на новите стопани за атрактивните плажове по родното Черноморие ще са тайни

Новини
17:35 - 10 Януари 2023
4725
Държавата обяви търгове за Созопол, Кабакум и Къмпинг Юг

С откриването на търгове за отдаване под наем на морски плажове започва подготовката на следващия летен сезон 2023-та. В периода януари – февруари Министерство на туризма ще открие търгове с тайно наддаване.

Сред едни от най-апатетните и атрактивни плажни ивици са Чайка, някои от Буните и Минералния басейн във Варна, Шкорпиловци - Юг също е от предлаганите по северното Черноморие.

В Бургаска област също се предлагат плажове в Поморие, Царево, Несебър, както и Созопол.

Процедурите ще се извършват по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост (ППЗДС) във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване под наем на плажове, които се намират в областите Добрич, Варна и Бургас.

С цел защита на обществения интерес и гарантиране на законосъобразното провеждане на тръжните процедури, като наблюдатели ще бъдат поканени представители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ, отбелязват от Министерството на туризма.

Заповедите за откриване на търговете за отдаване под наем на морските плажове ще се публикуват най-малко 30 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие на институционалната интернет страница на Министерство на туризма, в раздел „Обяви и търгове“, поддиректория „Търгове за наем на плажове“, с обявени дата, час и място за провеждане на търга.

Условията и изискванията към кандидатите за участие в процедурата са описани в тръжна документация, която се продава по ред, указан в заповедта за откриване.

Огледът на обектите може да се извършва самостоятелно от лицата, закупили тръжни документи, без да е необходима предварителна заявка.

Ето и списък на плажовете, описани по местонахождението им от север на юг, а не по реда на обявяване на търга, както следва:

Като бъдат съобразени обстоятелства като ход на висящи съдебни производства и възможните срокове на наемните договори, ще бъде извършена допълнителна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване под наем и на следните обекти – изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове в областите Варна и Бургас: