Държавата влиза в онлайн резарвациите с „Преоткрий България“

Икономика
11:39 - 21 Май 2020
3742
Държавата влиза в онлайн резарвациите с „Преоткрий България“

С нова платформа, наречена „Преоткрий България“, правителството се опитва да привлече и задържи българските туристи на родна територия. Това стана ясно от брифинг на министрите Ангелкова, Десислава Танева и Емил Караниколов и "Метро България". 

Става дума за онлайн резервационна система „Преоткрий България”, в която всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват своите оферти за лятна ваканция, резервации за ресторанти. Тя бе представена на брифинга от представители на големи вериги магазини у нас.

"Представяме продукт между бизнеса в България и държавата по отношение на това как по иновативен начин може да помогнем на малкия и средния бизнес, производителите на храни, хотелиерите и като цяло на организацията на трудовата заетост по време на пандемии", обясни министърът
на икономиката Емил Караниколов.

Платформата е пилотен проект за България и стартира в началото на юни.

„Искаме да насърчим вътрешния туризъм. Със сигурност, когато системата заработи, голяма част от сектора ще се възползва от нея. Въпросната платформа е насочена към тези потребители, които искат да ползват български продукти и да ядат българска храна“, коментира министър Ангелкова.

"Земеделското министерство подкрепя платформата „Преоткрий България“. Надявам се, че хотелиерите ще открият в това възможността да върнат в българските си клиенти", каза и Десислава Танева.