Държавната "Ел Би Булгарикум": Не вдигаме цените на сиренето и кашкавала

Дружеството не е създадено, за да формира печалба, а за да бъде еталон за качество на пазара, заяви изпълнителният директор Ивайло Лилов

Новини
10:00 - 17 Януари 2024
7231
Държавната "Ел Би Булгарикум": Не вдигаме цените на сиренето и кашкавала

От държавната "Ел Би Булгарикум" отрекоха излязлата преди дни информация, че цените на сиренето и кашкавала щели да се вдигнат с 50%. И дума не става за това, а напротив, а заяви изпълнителният директор на фирмата Ивайло Лилов пред БНТ.

Той посочи, че сумата, която заплаща българският потребител, може да се сравни с цената на млечните продукти през изминалата година.

Лилов поясни, че този проблем е от миналата година поради необоснованото намаление на цените, което по негови думи е нанесло огромни щети на дружеството.

Той отчете, че към септември са натрупани загуби в размер на около 3 милиона лева.

"Това са загуби за дружеството, защото, ако са намалени постъпления, това означава, че приходите са по-големи от разходите, а при нас ситуацията е различна - разходите са по-големи от приходите", уточни Лилов.

Той подчерта, че

дружеството не е създадено, за да формира печалба, а за да бъде еталон за качество на пазара.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" изтъкна, че има нужда от инвестиции, особено по отношение на обновяване на техническата база.

По негови думи целта е да се продължи поддържането на високото качество и да се подобрява производствената дейност.