Държавният секретар на САЩ е в Киев за разговори със Зеленски

Украйна
13:46 - 06 Септември 2023
2072
Държавният секретар на САЩ е в Киев за разговори със Зеленски

Държавният секретар на Съединените  Антъни Блинкън пристигна в Киев за разговори с президента Володимир Зеленски.

Междувременно Украйна съобщи за един загинал при руските атаки с дронове и ракети през нощта. Въздушна тревога имаше в цялата страна.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън посещава Киев за трети път от април миналата година. Военната подкрепа от Вашингтон за Украйна за периода след руското нахлуване надхвърля 66 млрд. долара. 

Очаква се по време на посещението си Блинкън да обяви финансова помощ за още 1 милиард долара. 

Президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна ще произвежда собствено оръжие и ще получи и нови доставки. 

Противовъздушната отбрана е свалила всички изстреляни ракети срещу Киев преди да достигнат целта си, съобщиха от военната администрация в Киев. За час в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога. 

Властите в Одеска област съобщиха за атака с дронове в Измаилския район, продължила почти три часа. Има загинал, причинени са разрушения и пожари в няколко селища, засегната е и пристанищна инфраструктура.

Положението на източния фронт остава тежко, а основната задача на украинските войски е да организират надеждна отбрана и да не допуснат падането на важни укрепени пунктове, заяви началникът на сухопътните войски на Украйна ген. Олександър Сирски.

Руски представител съобщи, че военните тактически са се изтеглили от селището Работино, което украинските сили обявиха, че са превзели преди седмица.

От военното министерство в Москва съобщиха за свален украински дрон над граничната Брянска област.