Дъщерите на Карадайъ не му говорят заради младата любовница

Бившата съпруга на политика Джеврие е съсипана от предателството му

Шоу
08:00 - 27 Септември 2024
7060
Дъщерите на Карадайъ не му говорят заради младата любовница

Бившият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ се е развел с жена си и вече има ново дете от младата си любовница, юристката Христина Атанасова, за което първи ви съобщихме. Общото им дете се родило около Нова година, а щастието на Мустафата е помрачено единствено от неодобрението на близките му.

Семейството на политика отдавна е било наясно с извънбрачната му връзка с Христина Атанасова, но всички се надявали, че това е временно. Появата на бебето обаче се оказала последният удар, след който закнната му доскоро жена Джеврие окончателно прекъснала контактите си с бившия си съпруг.

С жена си Мустафа Карадайъ се познава още от детството, но се влюбват, когато са студенти. Те се женят, преди да завършат висшето си образование, а скоро след това се ражда първата им дъщеря Айсел. Тя е кръстена на баба си и покойния си дядо Сали, а името ѝ в превод от турски означава „сърна“. Според семейната традиция и желанието за голям род Мустафа и Джеврие имат и втора дъщеря – Джейлан, чието име символизира лунния път.

Христина Атанасова си струва жертвите

Разводът между Мустафа и Джеврие е преминал тихо, без голям медиен шум. „Ако някой беше казал на Джеврие, че съпругът ѝ ще я напусне, нямаше да повярва. Никога! Израснаха заедно, къща до къща, а после се ожениха. Имат две прекрасни дъщери, които днес не искат да виждат баща си. За тях той е предател. Джеврие е съсипана, сърцето ѝ е разбито и всички се чудим как оцеля след този удар“, споделят жители на Борино. 

Политикът и брат му Ахмед са отгледани от майка им Айше и сестра им Атидже, след като баща им загива при катастрофа през 1973 г., падайки с колата си в язовир „Въча“. Майка им сама построява дома им в село Борино, Смолянско.