Дъщерята на Барбуков нареди поп арт картини в галерията на Деница Гергова

Дейзи за пръв път ще има самостоятелна изложба у нас

Култура
16:23 - 19 Април 2021
3319
Дъщерята на Барбуков нареди поп арт картини в галерията на Деница Гергова

Галерия и зала “Оборище 5” представя за първи път в България самостоятелната изложба BANG ("Трясък") на младата художничка с артистичното име Дейзи Барбуков.

Официалното откриване на изложбата ще бъде утре - 20 април, вторник, от 18 часа в салонната зала на галерия “Оборище 5”. За гостите е подготвена специална изненада, светлинно шоу и съвременна диджей музика.

Дейзи - Десислава Барбукова е родена на 8 юли 1996 година в София. Тя е по-голямата дъщеря на Весела и Димитър Барбукови. Още като ученичка в Италиански лицей в Горна баня проявява склонност към рисуване и участва в кръжоците по изобразително изкуство и иконопис.

През 2008 година се премества да живее във Виена, Австрия и продължава образованието си в престижното Vienna Internationale School, колеж към Мисията на ООН в австрийската столица. През 2013 г., тя се обучава за кратко и в University of the Arts London.

Картините на Десислава са водещи при всички организирани до сега училищни изложби и експозиции, а нейните артбук в годините се съхраняват в училищната база данни на департамента по изкуство към колежа като образец.

В годината, в която тя приключва обучението си в Международното училище на Виена се случва и едно знаменателно събитие в артистичния й живот – един силен старт – самостоятелна изложба в Люксембург.

През 2015 г. Десислава представя своя изложба в София, а удоволствието да я промотира се пада на Ставри Калинов – неин гуру и артистичен покровител.

През есента на 2015 г. Дейзи започва обучението си в Оксфорд по специалност „ПР, медия и комуникации“. Специализира същата специалност две години след това и в Ричмонд Юнивърсити Лондон, където е дипломиран бакалавър.

Десислава поддържа връзки с различни арт пространства в Англия, Люксембург и Виена и последните й работи бяха оценени и изложени в престижната галерия Щайнер Олд Таун Виена – едно от най-старите и очарователни пространства на австрийската столица.

Изложбата на Дейзи Барбуков може да бъде разгледана до 30 април в галерия "Оборище", чийто собственик е Деница Гергова.