Дъщерята на Джо Байдън: След щурма на Капитолия се страхувам за него

Свят
23:50 - 19 Януари 2021
4282
Дъщерята на Джо Байдън: След щурма на Капитолия се страхувам за него

Дъщерята на Джо Байдън се страхува за него, призна тя в деня преди инаугурацията на баща си като 46-я щатски президент.

Давайки първото си интервю, Ашли Байдън сподели притесненията си, след случилото се в Капитолия и безпрецедентния щурм. 

Запитана дали се страхува за безопасността на близките си, тя отговори:

„Мисля, че всеки, който ви е близък и го обичате... да, притеснявам се. Въпреки че момчетата от Сикрет сървис вършат страхотна работа”.

„Насилието ме натъжава изключително много. То причинява толкова травми”, допълва тя.

Родена на 8 юни 1981 г., Ашли е единственото дете на Джо и Джил. Тя има двама по-големи братя, Бо, който за съжаление почина от мозъчен тумор през 2015 г., и Хънтър - синовете на Джо с първата му съпруга Неалия. (Трагедията бележи живота на Байдън: първата му съпруга също почина много млада, заедно с дъщерята на двойката Наоми, в автомобилна катастрофа.)

Ашли става социален работник и печели магистърска степен по предмета през 2010 г. от Училището за социална политика и практика към Университета на Пенсилвания. Тя е работила в Делауерския отдел за деца, младежи и семейни услуги в продължение на 15 години и дори е обявена за една от днешните „40 души, за които трябва да внимавате“ в Делауеър.

Някои от проектите, по които е работила, включват рехабилитацията на затворниците (той е открито против смъртното наказание), образоване на младите хора срещу насилието на банди, и позволява на децата в центровете за задържане да създават изкуство, набирайки средства както за себе си, така и за общността си. Подобно на Иванка Тръмп, тя има своя собствена модна линия.

Превод от в. "Дейли мейл"