Дъщерята на Маргарита Петкова се венча за любимия след химиотерапия (СНИМКИ)

През ключалката
13:21 - 13 Май 2019
48721
Дъщерята на Маргарита Петкова се венча за любимия след химиотерапия (СНИМКИ)

Прекрасната дъщеря на поетесата Маргарита Петкова - Надежда, се венча за любимия си мъж Иван в неделя. В храма "Покров Пресвета Богородица" в София, крехката булка и половинката й си размениха брачни клетви с корони на главите и се зарекоха да бъдат заедно завинаги. Булката бе с изящна, но семпла бяла рокля, без ръкав с фина дантела и венче от бели цветя в косите. Иван и Надя са семейство от миналата година, но сега сключиха църковен брак. Двамата обаче вече няколко години са неотлъчно заедно. 

Надежда тръгна смело към олтара само дни, след като бе на поредната процедура - една от задължителните за най-коварното заболяване. Макар и тъничка и крехка, красавицата пристъпяше уверено, хванала за ръка любимия мъж. „Не сме виждали толкова красива булка”, шепнеха си посетители в храма, влезли случайно, да зърнат церемонията.

Нямаше драперии и помпозни кринолини, нито разголени деколтета, нямаше и грам кич. Всичко бе красиво стилно и с мярка - каквато е и самата Надя. Младоженката обаче се бе обградила с малки шаферки в бяло, сред които бе и нейната дъщеричка. Интересен символ впечатли всички в храма - когато гълъб влетя вътре и кацна близо до булката. „Това е символ, че всичко е наред и Надя ще се оправи.”

За празничната церемония Надежда бе поканила най-близките си роднини и приятели, които се надпреварваха с благопожелания и приветствия за дългъг брачен живот. Безкрайно щастлива, Надежда пусна няколко снимки в неделя следобед на стената си във Фейсбук, като написа  „Аз все още вярвам в Рая. Но не го търся. Раят не е място. Това е мигът, в който усещаш, че си част от нещо истинско.” 

Изпълнена с радост бе и майката на булката - поетесата Маргарита Петкова. „Когато Бог съедини двама души, Той им дава сили чрез любовта си да превъзмогнат всички препятствия. Те от години са заедно в радост и мъка, в здраве и болест, в богатство и бедност, всеки ден и всяка нощ в борбата си и в победите си. И нека всеки, който е изговарял наум или на глас съмнения в Силата, дадена им от Господ, да замълчи завинаги!”, написа авторката на „Тъй  рече Виктор” на стената си във Фейсбук. 

Поетесата добави, че свещеникът, венчал Надя и Иван е същият, който навремето е кръстил дъщеря й.  

Всички присъстващи, а и последователите на Надя в мрежата се възхитиха от смелостта й и огромната енергия на иначе така крехкото момиче.

През лятото на миналата година, поетесата Маргарита Петкова призова за помощ за лечението на дъщеря й Надежда, диагностицирана с рак на гърдата. Тогава и самата Надя призна за заболяването си и усложняването му, заради което се наложиха няколко сериозни операции. Въпреки тежките процедури химиотерапия, красавицата не спря да работи, да върти домакинството и да се грижи за двете си деца. „Моята Страстна седмица почва не с „Осанна!”, а с цял букет от химии…Но всичко е точно! Стига в петък да не ме разпнат!”, написа Надя преди поредния цикъл процедури в болницата.   

„Едно силно и прекрасно момиче, което се бори за живота си, се врече пред Бог на любимото си момче. Благодаря ви, мило семейство Огойски, че бях част от магията на този ден! За мен беше изключителна привилегия и неподражаема емоция да отразя това за вас и да бъда гост на сватбата ви! Благодаря!!! И вярвам, силно вярвам, че ще оздравееш, Наде! И ще празнуваме още много такива прекрасни мигове. Бъдете благословени и щастливи един с друг и радвайте любимите си хора още дълги години.”

 Снимки: Надежда Огойска ФЕЙСБУК