Дъщерята на Мутафова с шокираща изповед: Стоянка ме унижаваше с думите: „Ти не ставаш за нищо!”

Изповеди
18:20 - 31 Октомври 2019
23145
Дъщерята на Мутафова с шокираща изповед: Стоянка ме унижаваше с думите: „Ти не ставаш за нищо!”

Дъщерята на Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки направи шокираща изповед по адрес на 97-годишната си майка пред цяла България, разкривайки, че голямата актриса я е унижавала и потискала. В сряда вечерта в поредицата „БНТ на 60” по националната телевизия, чийто водещ е Драгомир Драганов-Драго Чая, Муки буквално остави безмълвни зрителите, разказвайки как великата актриса се е отнасяла с нея.

„Много пъти е била лоша с мен и аз с нея. Макар че строга тя не може да бъде с мен. В един момент ми казва: „Мамче, ела, мама ще го целуне, на мама детенцето и в следващия момент ми вика: „Я се махай оттук, бе! Ти за нищо не ставаш!” Тя е двете крайности, абсолютно. Тя във всяко едно отношение е в двете крайности”, разкри Мария Грубешлиева.

„Не мога да повярвам, че ти е казала: „Ти за нищо не ставаш!”, реагира недоумяващо водещият Драго Драганов. „Казваше ми и още как”, отвърна дъщерята на Госпожа Стихийно бедствие. Муки разкри, че се е чувствала много унизена, тъй като майка й величаела актрисата Искра Радева, а нея като дъщеря все я хокала. По думите на Грубешлиева Искра Радева и майка й били голяма любов. „Аз я ревнувах много от Искра. Това е човекът, от когото съм я ревнувала най-много”, призна Муки в национален ефир.

Стоянка Мутафова и Искра Радева са много близки приятелки 


„Тая Искра много бе – те в Гърция ходиха, та не знам кво, Искра така, та Искра онака. Стоянка все казва: „Искра е много голяма актриса. А аз й викам: „Чакай, бе! Ти по този начин ме потискаш! Все едно аз да почна от сутрин до вечер да викам „Татяна Лолова е голяма актриса, ама тя е велика актриса. Стоянка малко няма такт. Някой път не проявява такт. И направи така, че между нас с Искра да настъпи конфликт. Иначе аз Искра я харесвам като актриса. Да, добре, талантлива е, хубава е, ама чак пък да я издигнеш на пиедестал толкова много”, недоумява пренебрегнатата дъщеря на Мутафова.

Мария обаче добави, че майка й, макар и да е серт, е много добра по душа. „Майка ми Стоянка е много добър човек, много е състрадателна”, каза Муки и добави: „Имам много силна връзка със Стоянка, направо кармична връзка, която не може да се скъса.”

Грубешлиева даде за пример как не е могла да живее без майка си докато е била женена за грък и е живяла в Гърция. „Когато бях женена за гърка, ами аз го побърках този човек. От сутрин до вечер му плачех: „Аз имам само една майка” и той най-накрая ми каза: „Абе, Мария, бе всички имаме по една майка.” Представяш ли си какво чудо съм го правила този човек с таз майка. Тя присъстваше през цялото време в нашата връзка и когато я има, и когато я няма, тя беше по средата”, така Муки обясни защо в крайна сметка се е развела с гърка и се е върнала в България.

Мария Грубешлиева направи още едно признание за отношенията си с майка си: „Тя вкъщи няма нищо общо с това, което е на сцената. Тя вкъщи е нервна, сега вече с годините, вкъщи й е криво, тя си отива от театъра, така или иначе". Затова и Стоянка си изкарвала всичко върху Муки. "На мен пък ми е нервно, че не се реализирах като актриса, че не създадох семейство, както му е редът", каза Мария и призна, че тя пък си изкарва гнева върху майка си. "И става големият сблъсък. Не можем една с друга, но не можем и една без друга", заключи дъщерята на Стоянка Мутафова.