Дъщерята на Сашо Кадиев изпрати рисунка на Татяна Лолова (СНИМКИ)

Актуални новини
23:59 - 11 Май 2021
6418
Дъщерята на Сашо Кадиев изпрати рисунка на Татяна Лолова (СНИМКИ)

Дъщерята на Александър Кадиев - Катето просълзи всички присъстващи на церемонията по връчването на театралните награди "Икар" с рисунката, която бе нарисувала в памет на голямата актриса Татяна Лолова. Кадиев бе водещ на събитието в Народния театър. Лолова бе наградена посмъртно с "Икар" за изключителен принос към българския театър.

Една от най-обичаните български актриси почина на 23 март на 87 години след усложнения от коронавирус. Летящата статуетка на Лолова бе получена от нейните внуци Матео и Сава, които тя обожаваше. Двете момчета не държаха дълги речи, а просто честитиха празника на Светите братя Кирил и Методий, който на 11 май се чества от Православната църква и благодариха за голямата чест.

Залата на Народния театър, която бе наполовина пълна заради все още действащите противоепидемични изисквания, стана на крака и дълго аплодира голямата актриса, която се присъедини към Небесния театър.

За съжаление през изминалата година си отидоха много артисти, които оставиха ярка следа в българската култура с изявите си както на сцената, така и на екрана. Сред тях са актьорът Филип Трифонов, театралният и телевизионен критик Мирослава Кортенска, актьорът Иван Налбантов.

На няколко пъти залата се изправяше на крака, за да почете починалите творци.

Водещият на тържествената церемония сподели, че той и майка му Катето Евро са били много близки с Татяна Лолова и много са се обичали. Малката му дъщеря също много обичала Лолова и когато разбрала, че тя вече е на небето се натъжила. Катерина Кадиева нарисувала специална рисунка за Татяна Лолова, която във вторник вечерта бе окачена на китайски фенер и от площада пред Народния театър бе изпратена към звездите.

Самата актриса шеговито споделяше: "Аз не съм звезда, аз съм слънце". Детската рисунка полетя към "слънцето" Лолова, изпращайки й сърдечни поздрави от земята.



Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА