Дъщерята на Тодор Батков пропя

Нещо за четене
14:34 - 13 Април 2021
6538
Дъщерята на Тодор Батков пропя

23-годишната дъщеря на известния адвокат и бизнесмен Тодор Батков-Калина се похвали с първа песен. Парчето се казва "Тhe Movies"и е вдъхновено от любовта. K.Lina се влюбва докато е в София, заради пандемията и .. си остава тук. Оригиналното заглавие е I fell in Love During A Pandemic, но тя решава  да го промени, защото на всички вече ни е дошло до гуша да слушаме за пандемията.

Калина Баткова или K.Lina, както е артистичният й псевдоним, сама пише своите текстове и музика, изразява себе си и своите емоции. Освен с баща си, когото всички познават, може би най-известният адвокат у нас, K.Lina се гордее и с двамата си дядовци – единият от тях журналсит, другият – поет. Майка й също е човек на словото, издател на популярно детско списание. Нейната майка пък е атомен физик!

Тодор Батков

Тя заминава съвсем млада, за да учи Бизнес Мениджмънт. Успява да влезе в Музикалната Академия и да учи паралелно втора бакалавърска степен – Музика.  Това е страстта й от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и на пиано! Тези дни по пощата от Лондон пристига дипломата й. Музикалната. Показва я на баща си, който отбелязва „Чудесно! А къде е другата?“