Даскалка кара пияна, осъдиха я

Актуални новини
14:01 - 25 Февруари 2021
1513
Даскалка кара пияна, осъдиха я

Двама шофьори, засечени пияни зад волана, се споразумяха с органите на прокуратурата да изтърпят условни наказания. Три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок, както и лишаване за една година от право да управлява автомобил е присъдата, която съдът е одобрил за кубратчанката Ивайла Сергеева.

На 7 февруари около 22.00 часа 32-годишната жена, която е учителка в Точилари, катастрофирала с „Мазда 2“. Инцидентът станал на пътя Кубрат-Разград при разклона за Глоджево, като пристигналият на място екип на полицията установил, че заради движение с несъобразена скорост на завой и мокра пътна настилка, водачката изгубила контрол над колата, излязла от пътното платно и се преобърнала. Пробата й с дрегер отчела 1.21 промила алкохол в издишания въздух.

По повдигнатото й обвинение за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над 1.2 промила Ивайла Сергеева се е признала за виновна и така се е стигнало до споразумение с прокуратурата.

Възпитателната работа с нея съдът е възложил на инспектор от РУ на МВР в Кубрат.

Също условна присъда ще търпи и 55-годишен пенсионер по болест от село Острово, който на 31 януари е заловен да шофира посред бял ден в Разград с рекордна алкохолна проба.

Управляваният от Айдън Мустафа мерцедес бил спрян от полицията след подаден сигнал от граждани, станали свидетели на това че се качва мъртвопиян зад волана. Колата му била отбита около 16.50 часа близо до магазин „Лидл“, като хода на проверката се установило, че Айдън шофира с 4.31 промила алкохол. Пробата е отчетена само с дрегер, тъй като той отказал даде кръв за анализ и бил задържан за денонощие в Районното управление в Разград.

За стореното той се е споразумял с прокуратурата да изтърпи една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок, както и да плати 200 лева глоба.

За две години той ще бъде лишен и от право да управлява автомобил. Възпитателната работа с него е възложена полицейския инспектор по местоживеенето му. Споразуменията имат значение на влезли в сила присъди и не подлежат на обжалване.

Снимката е илюстративна