Даскалото със 100% двойки: Бой, спукани тъпанчета и развалени закуски

СУ "Братя Миладинови" се прочу за пореден път, все с издънки

18:00 - 09 Юни 2023
21260
Даскалото със 100% двойки: Бой, спукани тъпанчета и развалени закуски

"Отличниците от нашето училище отиват в Математическата и двете езикови гимназии в града". Това заяви директорката на СУ "Братя Миладинови" в Пловдив Гълъбина Матерова, след като се разбра, че всичките 12 зрелостници от учебното заведение, явили се на матурата по български език и литература, са изкарали двойки.

"18 ученици завършиха при нас през тази година. От тях 12 се явиха на матурите. Не знам защо останалите 6 не са държали изпита. Учениците нямат голям интерес към българския език. Както казах по-рано, тези, на които този предмет е нужен, отиват преди това в други гимназии", добави Матерова.

Тя защити преподавателите по български език в училището.

"В никакъв случай не търся причините у учителите. Те са много добри професионалисти и си вършат работата на ниво", каза още директорката.

Тя допълни, че по-малките ученици от СУ "Братя Миладинови" са  отлично подготвени и това ще стане видно от високите оценки, които очаква да получат на задължителните изпити.

Една от питателните порции в "Братя Миладинови"

Даскалото се прочува за пореден път, все с неприятни казуси. Преди няколко месеца централните медии обиколи скандал със странни детски закуски, от които се оплакаха възпитаници на школото.

Според сигналите децата имали инструкции да изхвърлят всичко неизядено до 2 часа след раздаването, за да не видят родителите им с какво ги хранят. Тогава Матерова отрече всички обвинения и ги нарече "тенденциозни и целенасочени".

В далечната 2014 г. пък четвъртъкласникът Митко спука тъпанчето на 11-годишната Леа Савова с кука за плетене. Родителите спряха  децата си от училище в знак на протест срещу решението на Педагогическия съвет на Регионалния инспекторат по образованието Митко да бъде оставен в същия клас под грижите на психолози и възпитатели.По-късно проблемният ученик беше преместен.