Датски политик агитира да гласуват за него в Pornhub

„Трябва да си там, където са избирателите”, смята Йоахим Олсен

Новини
11:59 - 14 Май 2019
1783
Датски политик агитира да гласуват за него в Pornhub

Датски депутат предизвика критики, шеги и поощрение, след като пусна реклама за предстоящите избори в най-големия сайт за порнография в света, пише БГНЕС, позовавайки се на вестник "Копенхаген Пост".

Йоахим Олсен избрал подходящо за Pornhub послание към избирателите: "Когато свършите с мастурбацията, гласувайте за Йоке"! Йоке е умалително за Йоахим в датския език. 

Олсен казва, че платформата е нетрадиционна в сравнение с обичайните плакати, разлепени из града, но твърди, че потенциалът на подобна реклама е огромен. "Половината интернет е посветен на порнографията. Трябва да си там, където са избирателите", смята Олсен. Депутатът признава, че е търсил комедиен ефект и е искал хората да се забавляват, дори да не гласуват за него.

Той заяви, че не е обсъдил с партията си Либерален Алианс рекламата, но повечето колеги, с които говорил по темата го подкрепили.

"Знам че ще има хора, които ще са против. В днешно време не можеш да кажеш нищо без някой да се обиди. Не го приемам навътре. Тези, които ме познават като политик знаят, че съм сериозен. Но освен това имам чувство за хумор и смятам това за забавно", подчерта Олсен. 

Йоахим Олсен е популярен в Дания. Той имаше бляскава кариера като спортист и спечели сребърен медал в тласкането на гюле на Олимпийските игри през 2004 година.