Датският халф Дамсгорд: Никой не иска да ни срещне

Спорт
17:25 - 17 Ноември 2022
1292
Датският халф Дамсгорд: Никой не иска да ни срещне

Дания може и да не е фаворит за спечелването на световната титла, но според атакуващия халф Микел Дамсгорд нито един от останалите 31 отбора, които ще играят на Мондиала в Катар, няма да иска да срещне "червения динамит".

Датчаните бяха един от първите отбори, които си осигуриха визи за Световното първенство, печелейки квалификационната си група безусловно, а преди по-малко от 18 месеца отборът достигна до полуфиналите на Евро 2020.

"Мисля, че много хора изпитват респект към нас заради начина, по който се представихме на европейското и в квалификациите", каза 22-годишният Дамсгорд.

"Не мисля, че някой ни подценява. В същото време не мисля, че сме сред големите фаворити, но ние сме много добър отбор и знаем, че можем да си надиграваме с всеки съперник", добави младият полузащитник.

Дания е в група D на Мондиала заедно със световния шампион Франция, Австралия и Тунис. Първият мач на скандинавците е срещу Тунис следващия вторник.

"Ние сме отбор, който е по-добър от този на Тунис, но това не означава, че можем да ги подценим. Трябва да подходим по правилния начин, а не да очакваме, че ще печелим мачове само с появата си на терена. Надявам се, че ще успеем да решим мача рано и да не им оставим надежди", каза още играчът на английския Брентфорд.